favicon.ico - how many are there?? - JoomlArt
T3 Framework & 9 templates updated to Joomla 3.6.0 More Details!
Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)
  • Author
    Posts
  • planetstar Friend
    #176046

    My favicon.ico is not showing. I am using the Puresite template on JAT3 2.0

    I get the Joomla favicon not matter what I do.

    I have placed my own blue star favicon in every template folder, just to be sure…

    I have placed it in the link in my soucefile:

    <link href=”/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/favicon.ico” rel=”shortcut icon” type=”image/x-icon” />

    and I can look it up: http://stjerne.org/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images/favicon.ico and it shows ok.

    I have cleared the JAT3 cache more than 100 times, I have no caching enabled on the site, but just to be sure, I have purged and cleaned the Joomla cache.

    If I change theme to any of my other themes not based on JAT3 I get the correct icon.

    I have installed the Elastica JATC theme to. If i enable that theme, I get the Joomla favicon, too.

    If is disable JAT3 I get an error, but i get the correct icon

    If I request a page not being on the site, I get the correct icon on the 404 page.

    Can anyone tell me, where that black Joomla favicon.ico comes from???

    This is driving me nuts.

    swissa Friend
    #448188

    <em>@planetstar 313482 wrote:</em><blockquote>
    This is driving me nuts.</blockquote>

    Know the feeling! The link you give STILL shows the black Joomla favicon too.

    The best advice I can give you is to delete the favicon completely using your ftp client and then install yours. That works for me always. Hope it helps you.

    planetstar Friend
    #448192

    I have tried to remove all favicon.icon files in every template including the one in the JAT3 default theme, reset all cashes, made sure that I could the reach the favicon in the direct link – and the black Joomla icon shows up.

    If I search for favicon in this forum I get so many, many questions when JAT3 is involved. I have not been able to find any documentation especially not on why I have to go deep down in a framework to change a favicon file – the idea of frameworks is, that you should never think about it and be able to replace it with a new version and it should not change your site.

    I really, really don’t understand this.

    Frank

    kiab Friend
    #449265

    Ok managed to change it.

    I dont know which step were usefull but :

    Deleted All favicon.ico 1 by 1.
    Waited till the site show no favicon at all.
    Uploaded the right one in
    /plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images

    The 2nd time, it worked.

    winchester Friend
    #450602

    <em>@kiab 314923 wrote:</em><blockquote>Ok managed to change it.

    I dont know which step were usefull but :

    Deleted All favicon.ico 1 by 1.
    Waited till the site show no favicon at all.
    Uploaded the right one in
    /plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/images

    The 2nd time, it worked.</blockquote>

    There’s a better way to do this.

    1: Copy the “head.php” file from “/plugins/system/jat3/jat3/base-themes/default/blocks” to “templates/your_t3_template/blocks”

    2: open it up and look for the following line:
    <link href=”<?php echo T3Path::getUrl(‘images/favicon.ico’) ?>” rel=”shortcut icon” type=”image/x-icon” />

    3: Replace it with this line:
    <link href=”<?php echo JURI::base(true).”/templates/ja_t3_blank/favicon.ico”; ?>” rel=”shortcut icon” type=”image/x-icon” />
    Note that ja_t3_blank should be replaced with the name of your JA T3 folder’s name.

    3: Place your custom favicon file to your template folder; “templates/your_t3_template/favicon.ico”

    This way whenever you upgrade your template to a newer version, it doesn’t undo the change you made.

    Hope this helps.

    Winchester

    kiab Friend
    #450718

    <blockquote>Hope this helps.
    Winchester</blockquote>

    Thank you (:

    contentera Friend
    #451694

    It worked, thank you very much!!!!

    fchuks Friend
    #469775

    God Bless you Winchester….Forza!

    ecspan Friend
    #470566

    <em>@winchester 316597 wrote:</em><blockquote>There’s a better way to do this….

    …Hope this helps.

    Winchester</blockquote>

    Thank you, Winchester! This worked for me, too!😀

    realtoast Developer
    #473522

    Wow! Thanks, winchester! I’m really surprised at the esoteric solution. But I’m really happen I found it and it works!

    mackdoyle Friend
    #475589

    Or you could just replace the favicon link the the blocks/head.php with:

    <link href=”favicon.ico” rel=”shortcut icon” type=”image/x-icon” />

    And place the favicon.ico in the site root, where it’s supposed to be.

    Luiz FernandoMolina JATCJAEC
    #486561

    Why does it have to be so complicated????

    Saguaros Moderator
    #486796
    ilvmsc Friend
    #487535

    Thank you! Worked flawlessly for me too!

    maxigran Friend
    #487617

    It works. Thanks.

Viewing 15 posts - 1 through 15 (of 21 total)

This topic contains 21 replies, has 17 voices, and was last updated by  vicvin 1 year, 12 months ago.

You must be logged in to reply to this topic.